Mercat Social de Voluntaris.cat

Transport gratuït

a partir de 50€ per compra/entitat!

Menú

Mercat Social de Voluntaris.cat

Qui Som

El Mercat Social és una plataforma de caràcter social que permet
la difusió i compra en línia de productes i serveis d'entitats.

Les entitats que ofereixen els seus productes i serveis a El Mercat Social treballen principalment per:

  • Desenvolupar projectes per millorar la qualitat de vida d'infants, joves, gent gran, persones amb malalties, etc.
  • Promoure activament la inserció social i laboral de col·lectius més vulnerables.
Treballem  col·laborativament amb  entitats  per a posar al teu abast els millors productes i serveis i promoure i difondre la compra social i el consum responsable.

El Mercat Social és una iniciativa que ha posat en marxa la
Federació Catalana de Voluntariat Social.

 

La compra que m’agrada.
Comprar a El Mercat Social és fàcil i agradable.

La compra que m’implica.
Amb la teva compra t’impliques en la construcció d’una societat més justa i sostenible.

La compra que ajuda.
Tots els productes i serveis que trobaràs a El Mercat Social provenen d’entitats socials sense ànim de lucre, d'empreses d’inserció i de centres especials de treball.

La millor manera de regalar.
Si has de fer un regal a alguna persona, compra a El Mercat Social. 

Agrupem en l'actualitat 29 entitats socials, més de 200 productes i serveis  i prop de 5.000 usuaris que fan possible els productes i serveis:

 


 

Fundació ARED
Fundació Ared
Zamora, 103 - 105
08018 BARCELONA
ared@fundacioared.org

La Fundació Ared treballa per aconseguir l'accés a la plena ciutadania de persones en risc d'exclusió social fomentant la seva autonomia, mitjançant processos de formació i d'acompanyament integral.
Atenem majoritàriament dones procedents de centres penitenciaris i serveis socials.
Treballem en coordinació amb altres entitats a fi de sensibilitzar les institucions i el conjunt de la societat sobre la realitat de l'exclusió social.
Ared va néixer l'any 1994 al Centre Penitenciari de Wad Ras (Barcelona) gràcies a la tenacitat i il·lusió de cinc dones privades de llibertat, una voluntària i una monitora de confecció, avui presidenta d'Ared. Juntes van crear un taller de confecció per aconseguir una alternativa professional que els permetés una reinserció digna en la societat.

Fundació Yamuna
Fundació Yamuna
París, 97 local 2
08029 BARCELONA
info@yamuna.org

YAMUNA és una ONGD -organització no governamental per al desenvolupament- fundada l’any 2000, que realitza projectes de cooperació per a poblacions en situació de marginalitat, sobretot nens i nenes, adolescents i dones.
A Catalunya es duen a terme accions de sensibilització i educació per al desenvolupament.
Hi ha projectes a Madagascar, al poble de Vontovorona: Centre d’acollida “Tsinjo” per a 145 nens i nenes del carrer, on se’ls proporciona habitatge, nutrició equilibrada, assistència sanitària i escolarització; Cooperativa de dones agrícoles i artesanes “Vehivavy Mihavotra”, amb 25 dones que produeixen els productes que s'ofereixen on line i a la seu de YAMUNA a Barcelona, que estan elaborats amb criteris de comerç just; Centre d’Activitats Educatives i Esportives, per a 450 nens i nenes del barri, que ofereix suport escolar i altres activitats que complementen la deficient formació de l’escola pública, on els alumnes assisteixen en torn de matí o tarda, per tal d’optimitzar l’espai. YAMUNA també té un projecte d’Escolarització de nenes a Calcuta (Índia), actualment 142. AJUDA’NS! Les teves donacions arriben als qui més ho necessiten!

Plataforma per la Llengua
Plataforma per la Llengua
C/ Sant Honorat, 7 pral 1
08002 BARCELONA
info@plataforma-llengua.cat

La Plataforma per la Llengua és l'ONG del català. Som una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social.
Treballem als diferents territoris de parla catalana i des d'una perspectiva transversal en l'àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l'acollida lingüística als nouvinguts, en les universitats i en l'educació i a les administracions, entre d'altres àmbits d'actuació.
Els èxits aconseguits ens han portat reconeixements com el Premi Nacional de Cultura 2008 a la Projecció Social de la Llengua Catalana, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Amics de la Gent Gran, Fundació
Fundació Amics de La Gent Gran
Grassot, 3 - 1er
08025 BARCELONA
info@amicsdelagentgran.org

Amics de la Gent Gran som una organització de voluntariat que treballem per millorar la qualitat de vida de la gent gran. La nostra missió és lluitar contra la soledat i la marginació social de les persones grans, mitjançant l'acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen i la sensibilització de la societat.

Sabem que la soledat i l’abandonament són factors descoratjadors que intensifiquen altres mals que pateixen els nostres ancians: problemes de salut, disminució de l’autonomia, dificultats econòmiques, etc. Creiem que el millor remei per lluitar contra aquests problemes és l’amistat, entesa com un lligam nascut d’una estimació que creix entre dues persones. L’amistat és lliure i lliure és el vincle que comparteixen els voluntaris i les persones grans.

La missió d’Amics de la gent gran es concreta en tres accions:

  • L’acompanyament emocional de persones grans.
  • La seva dinamització social.
  • La sensibilització de la societat sobre la realitat en què viuen els ancians.
Servei Solidari per a la Inclusió Social, Fundació Privada
Fundació Privada Servei Solidari
Sant Antoni Abad, 61 bxs.
08001 Barcelona
serveisolidari@serveisolidari.org

La Fundació Servei Solidari té com a missió fomentar l’autonomia i ciutadania plena de joves  i adults en risc d’exclusió social per generar un canvi cap a una societat més justa, mitjançant l’educació, l’emprenedoria, la sensibilització i una atenció integral i en xarxa a les necessitats de persones i grups.

Per tal de fer real aquesta eradicació de l’exclusió, Servei Solidari té en marxa programes de formació bàsica –cursos d’alfabetització, català i castellà-; alfabetització digital; suport jurídic (àmbit d’estrangeria) i acollidamentoria (parelles formades per universitaris i menors escolaritzats d’origen migrat); pisos assistits per a joves ex tutelats; creació i suport de microempresesvoluntariat i sensibilització.

Arrels Fundació
Arrels Fundació
Riereta, 24 - baixos
08001 BARCELONA
info@arrelsfundacio.org

Des de 1987 hem atès a més de 7.500 homes i dones  en situació d'exclusió social  severa. Persones amb les quals  hem creat vincles personals, històries de vida que  ens han emocionat, exemples de superació i tenacitat.
Al llarg dels  anys hem aprés que cal anar més enllàde cobrir les necessitats bàsiques i que l'acompanyament és una manera d'estar amb les persones que genera processos de millora. Continuem oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària, però volem anar més enllà estudiant les causes d'aquest drama humà.

Empresa Inserció Sociolaboral ArtIntegrat S.L.
Empresa Inserció Sociolaboral ArtIntegrat S.L.
Larrad 45
08003 Barcelona
laufe@sinergia.org

ArtIntegrat ofereix als clients participar en un programa integral per la inserció laboral que té com a objectius: l’excel· lència en la feina, la formació professional qualificada i la millora de l’ocupació de col· lectius en risc d’exclusió social.

Tallers ArtIntegrat és un projecte d’ocupació que treballa des de l’artesania la incorporació de joves tutelats i extutelats al món laboral. Considerem que el treball artesà aporta una sèrie de valors i aptituds beneficiosos en el seu procés.

El mestre artesà Lau Feliu guia als joves per crear un producte únic i qualitat, treballant de forma acurada cada article produït al nostre taller

Comissió Catalana d'Ajuda Al Refugiat
Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat
Junta de Comerç, 26
08001 Barcelona
pascale.coissard@cear.es

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants, alhora que treballem per afavorir els processos d’integració social de les persones refugiades i immigrants a Catalunya.
La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat està inspirada per un profund sentit ètic i per valors com la justícia, la solidaritat, la llibertat i la igualtat. La defensa d’aquests principis constitueix el nostre principal patrimoni, enforteix i impregna totes les nostres actuacions i és la motivació essencial del nostre treball i existència.

Femarec
Femarec SCCL
Tres Senyores 1-5
08024 BARCELONA
lescriva@femarec.cat

Femarec SCCL és una entitat d’acció social que treballa, des de fa més de 20 anys, per la inserció social, laboral i cultural de col•lectius en risc d’exclusió, atenent a més de 9.000 persones anualment.
Treballem els àmbits d’orientació laboral, millora de l’ocupabilitat, atenció psicològica i assistencial, formació ocupacional, formació continuada a professionals, Centre de Dia de Salut Mental, Centre Especial de Treball (CET), serveis a les empreses, activitats culturals i d’oci, prelaboral i projectes socials i d’intercanvi d’experiències.
A més, el CET de Femarec dóna una feina digne i estable a més de 140 persones amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental com a tècnics i tècniques en gestió integral de residus.

Dona Kolors
Fundació Dona Kolors
C/Om, 5
08001 BARCELONA
info@donakolors.cat

Dona Kolors és una marca social de complements de moda i de la llar, artesanals i únics, fets a mà per dones en situació d’exclusió social. Els nostres productes donen color a la llar, a la moda i a la vida en general.

Cada producte és únic gràcies als estampats que utilitzem, són teles amb colors vius i cada línia és una producció limitada que no es repeteix. Les dones cusen cada producte a mà amb la major atenció als detalls, perquè cada producte surti amb la millor qualitat. Tots els productes són dissenyats i produïts a Barcelona.

Aquests productes no només donen color a la vida del consumidor, sinó que també en donen a les vides de les cosidores, que són dones en situació de exclusió social. Les cosidores han estat educades pel nostre programa de formació en costura, que portem com associació Enfilant l’Agulla en col·laboració amb el centre el ‘Lloc de la Dona’ de les Germanes Oblates.

Adsis Fundació
Fundació Adsis
C/ Vent, 35 local
08031 BARCELONA
info@fundacionadsis.org

Fundació Adsis és una entitat sense ànim de lucre que des de fa més de 45 anys treballa per a que les persones en risc d'exclusió social trobin oportunitats per a desenvolupar-se personal i professionalment.
Treballem principalment amb joves, proporcionant-los acompanyament, recursos i eines necessàries per a poder superar el fracàs escolar i l'atur.

ACTUA VALLES  - Actuem Contra El VIH/Sida
Associació Actuavallès
Passeig Gaudí, núm.31
08206 SABADELL
actua@actuavalles.org

Actuavallès és una associació sense ànim de lucre creada el 1993 per donar resposta a les necessitats creades per la, en aquell moment, incipient epidèmia desencadenada pel VIH.
Alhora que s'assentava la vessant assistencial de l'entitat, es van anar ampliant les línies d'acció per donar cabuda a projectes que fomenten la prevenció i l'autocura en col•lectius específics com les treballadores sexuals o els joves, així com altres projectes encaminats a combatre l'exclusió social i ajudar a persones que es troben en situacions difícils independentment de quin sigui el seu estat serològic davant el VIH.
A l'entitat conviuen projectes que s'articulen al voltant de tres eixos fonamentals i interrelacionats: la prevenció davant del VIH i altres infeccions de transmissió sexual, la intervenció destinada a donar suport a les persones que conviuen amb el VIH i l'acció social enfocada a combatre l'exclusió social i la pobresa.

Jubert Figueres, Fundació
Fundació Jubert Figueras
Rbla. De Catalunya 32, bxs
08007 BARCELONA
administracio@fjubertfigueras.org

La Fundació Privada Jubert Figueras és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu primordial oferir allotjament a les persones cuidadores de malalts que han de viure lluny de la seva residència habitual com a conseqüència d’una malaltia. Són persones cuidadores que no tenen recursos per pagar els costos d’aquest desplaçament –allotjament, menjars fora de casa, transport- i es troben, per aquesta circumstància, en situació d’extrema vulnerabilitat i elevat risc d’exclusió social.
L’eix principal de la nostra intervenció és el Projecte d’Allotjament de Persones Cuidadores Desplaçades.
La FJF no posa limitacions a l’atenció per raons de sexe, edat, procedència o tipus de malaltia soferta pel familiar.
La FJF disposa de set pisos, llogats o cedits, a prop dels grans hospitals de referència de Barcelona.  Les famílies, derivades des de les Unitats de Treball Social dels hospitals, compartiran un d’aquests pisos.

APRODISCA - Associació Pro Persones amb Discapacitat Psiquica de la Conca de Barberà
Aprodisca
C/Josep M. Poblet, 1
43400 Montblanc
aprodisca@aprodisca.org

APRODISCA (Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà) és una entitat social, sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública especialitzada en la prestació de serveis per a persones amb discapacitat. APRODISCA va ser creada l’any 1983 i compta amb una llarga trajectòria en la gestió i promoció de recursos i programes en l’àmbit de la integració social i laboral.
Des de llavors, l’entitat ha desenvolupat una llarga i experimentada trajectòria en la generació, gestió i manteniment de serveis i dispositius per a persones que es troben en situacions amb necessitat d’atenció especial. L’objectiu és promoure la seva qualitat de vida i la integració social i laboral mitjançant el disseny, l’execució i el manteniment de serveis terapèutics, rehabilitadors, laborals, formatius, residencials i d’oci. Aquests col·lectius són, entre d’altres, les persones amb dependència o discapacitat, les persones amb malaltia mental i/o amb risc d’exclusió social.

Fundació Aspros
Fundació Aspros
Ctra. Torres de Segre s/n
25173 Sudanell - LLEIDA
carme@asprosart.cat

ASPROS presenta el projecte laboral més recent:
Aspros Art. Taller artesanal que té com a objectiu treballar i potenciar la creativitat de les persones amb discapacitat, a partir de materials reutilitzats.
Aconseguint diversos propòsits i objectius: estimular l’esperit creatiu dels nois i noies d’ASPROS,
aportar una extensa varietat de productes artesanals exquisits i exclusius al mercat i recolzar la
sostenibilitat mitjançant l’elaboració dels regals amb materials reciclats.
Una particularitat important dels treballs d’Aspros Art és que el regal es pot personalitzar, adaptar
i diferencialitzar segons les necessitats, preferències i gustos de cada client. Es treballa
perquè el resultat final tingui originalitat i alhora sigui el reclam que cadascú cerca.

Laringectomitzats i Mutilats de la Veu de Lleida,Associació Provincial
Associació provincial de Laringectomitzats de Lleida
C/ Cavallers, 9 1r 2a
25002 LLEIDA
aplleida@gmail.com

L' Associació provincial de Laringectomitzats de Lleida, és una entitat de voluntariat sense ànim de lucre que té com a missió l'atenció i rehabilitació integral de persones afectades de càncer de laringe, laringectomitzades i traqueotomitzades.
Treballem en l'atenció de les necessitats d'aquestes persones facilitant-los l'accés als nostres serveis i fent recolzament als pacients i famílies a través de grups d’autoajuda entre malalts i comptant amb el suport de professionals experts . Oferim atenció social, informació específica especialitzada, educació sanitària i acompanyament durant tot el procés de la malaltia.

Amics d’Ak Benn
Amics d’Ak Benn
C/Enric Borràs, 15 bxs. 2
08329 Teià (BARCELONA)
amics-ak-benn@ak-benn.eu

Amics d’Ak Benn és una entitat sense ànim de lucre basada en el voluntariat que des del 2005 es dedica a donar suport a Ak Benn de Dakar. Ak Benn és una associació animada pels germans de Taizé a Dakar des del 1995.
Amics d’Ak Benn fa la venda a Europa dels productes d’economia solidària, fets artesanalment pels joves i dones d'Ak benn de Dakar, al Senegal. En els mercats, botigues, de tu a tu venen l’artesania , aixi com també organitzen trobades, xerrades i exposicions arreu per donar a conèixer el seu projecte.

Càtering ÉsBo- La Fundació Rubricatus
Càtering ÉsBo- La Fundació Rubricatus
C/ Girona, 10-12
08820 El Prat de Llobregat
elopez@cateringesbo.com

La Fundació és una organització sense ànim de lucre constituïda l’any 1997 i ubicada a El Prat de Llobregat.
Es dedica a promoure i fomentar la integració social efectiva de les persones amb discapacitat mitjançant la creació de llocs de treball, la inserció laboral i la prestació de serveis de teràpia ocupacional; així com també mitjançant la creació i la promoció d'activitats que afavoreixin l'autodeterminació, l'autonomia personal, la competència social, la plena capacitat d'obrar i la felicitat objectiva de les persones amb discapacitat que, com a treballadores o usuàries, formen part del projecte.

AIS, Ayuda a la infancia sin recursos
AIS, Ayuda a la infancia sin recursos
C/ Bertran, 93-95 2ºb
08023 Barcelona
lourdesarques@aisayuda.com

L’associació AIS neix a Barcelona l’any 2001 com una iniciativa social amb el propòsit d’oferir a la societat una via de participació en la solució dels problemes i dificultats que afecten al col•lectiu de persones amb discapacitat i les seves famílies.
L’entitat AIS ofereix atenció, recolzament, respir i oci al col•lectiu de persones amb discapacitat i les seves famílies, promovent la seva inclusió social, millorant així la seva qualitat de vida. Tot això és possible amb la col•laboració de persones voluntàries de totes les edats que fomenten la sensibilització a la nostra societat.

ECOSOL- Economia Solidària-Empresa d’inserció SLU de Càritas diocesana de Girona
ECOSOL- Economia Solidària-Empresa d’inserció SLU de Càritas diocesana de Girona
Pujada de la Mercè, 8
17004.-Girona
aguell@caritasgirona.cat

Les bosses Alma són produïdes per les persones treballadores del Grup Èxit, aliança empresarial en l'àmbit de l'economia social que neix en 2008. Està formada per la unió de tres entitats sense ànim de lucre: la Fundació Ramón Noguera, la Fundació Privada Drissa i Economia Solidària d'empresa i Inserció (Ecosol), la qual està vinculada a Càritas Diocesana de Girona.
Totes les bosses són diferents, fetes a mà i confeccionades pel Grup Èxit. La venda d'aquestes bosses farà possible donar feina a persones amb discapacitat i/o enfermetat mental i en risc d’exclusió. A la vegada, el benefici es destinarà a Càritas pels seus projectes socials.

Fundació Privada Ilersis
Fundació Privada Ilersis
C/Ramon Argilés, nº 27
25005.- Lleida
social@ilersis.org

La Fundació Privada Ilersis (Shalom Taller) va ser fundada el 1975 per 14 famílies lleidatanes amb la finalitat de donar suport a l'Escola d’educació especial l’Esperança de Lleida. És una entitat de caràcter social sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública. El seu principal objectiu és la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel•lectual, amb malaltia mental o amb risc d'exclusió social.
L'activitat de Ilersis es divideix en dos unitats diferenciades que tenen un alt grau de complementarietat. El Centre Especial de Treball: serveis de manteniment integral, disseny i fabricació de caixes de fusta, cafeteria / botiga de productes de proximitat i celler. El Centre d'Atenció a la Discapacitat: Centre ocupacional, serveis d'habitatge. serveis de menjador, lleure i transport i serveis de suport a l'activitat professional.

Obra Social Sant Joan de Déu
Obra Social Sant Joan de Déu
Puiggarí, 5-7
08014 Barcelona
tatiana.vilaseca@ohsjd.es

A Sant Joan de Déu treballem per millorar la qualitat de vida de les persones, que per diversos motius, es troben en una situació desfavorable: perquè no tenen una llar, perquè pateixen algun trastorn mental o discapacitat intel.lectual, perquè passen part de la seva infància hospitalitzades, perquè es troben en una situació de dependència o perquè els seus recursos són insuficients.

Fundació Esclerosi Múltiple
Fundació Esclerosi Múltiple
Tamarit, 104 bxs.
08015 Barcelona
mullat_web@femcet.com

La Fundació Esclerosi Múltiple és una entitat privada sense afany de lucre nascuda a Barcelona fa més de 25 anys. La nostra missió és millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia i destinar recursos a la recerca. La Fundació compleix la seva missió des de diversos àmbits: informació, atenció al pacient, serveis de neurorehabilitació i formació i inserció laboral. En l'àmbit laboral, la Fundació ha impulsat un Centre Especial de Treball (FEM-CET), que dóna feina a 80 persones amb discapacitat física i/o sensorial. Per donar a conèixer la malaltia, per captar fons i per sensibilitzar la societat, la Fundació du a terme campanyes al llarg de l'any, com el Mulla't.

Nougrapats
Nougrapats - Càritas Urgell
Bisbe Guitart, 27-29
25700 La Seu d'Urgell
caritas.cdurgell@caritas.es

Nougrapats empresa d’inserció és una empresa de serveis que opera pel territori del Bisbat d’Urgell, amb destacada presència en el camp de la segona mà (roba i objectes), promoguda i dirigida per Càritas d’Urgell, situada en el municipi de La Seu d’Urgell (Pirineu català), destinada a desenvolupar línies de negoci generadores d’ocupació i de processos d’acompanyament sociolaboral. També disposa d’una nova línea de complements infantils disponibles a la seva web i al Mercatsocial.cat.

Associació Alba
Associació Alba - El Rosal
Avinguda Onze de Setembre s/n
25300 Tàrrega
botiga@aalba.cat

L’Associació Alba és una entitat sense afany de lucre que té com a missió acompanyar a les persones amb especials dificultats en la realització dels seus desitjos i il•lusions, oferint recursos i serveis de qualitat i promovent un territori inclusiu i compromès. Oferim una atenció integral a la persona des de diferents àmbits: educació i lleure, habitatge, formació i treball, etc. Comptem amb diferents activitats empresarials que dónen ocupació i els beneficis es reinverteixen en projectes pròpis per les persones. Som una organització que creu en la transformació social i en la possibilitat de construir un món millor.

El Rosal és un dels projectes d’economia social de l’Associació Alba. Un petit obrador de galetes artesanes elaborades, una a una, amb ingredients de qualitat i proximitat. El Rosal és un espai de treball inclusiu on hi treballen persones amb especials dificultats.

A més l’Associació Alba elabora lots gastronòmics amb productes de proximitat i amb valor social. Aquests lots s’elaboren especialment per Nadal o com a regals d’empresa per a esdeveniments, i la seva manipulació es realitza per les persones del Centre Ocupacional de l’entitat.

Taller Baix Camp
Taller Baix Camp
Joan Oliver, 28-30, Polígon Mas Batlle
43206 Reus
comunicaciotbc@tallerbaixcamp.org

El Taller Baix Camp és una entitat sense ànim de lucre que des de fa gairebé 40 anys treballem per oferir els suports necessaris a les persones amb discapacitat intel•lectual i aconseguir la màxima integració social, personal i laboral, i així millorar la seva qualitat de vida. Vam néixer l’any 1979 de la mà d’unes 10 famílies que van unir-se per millorar la vida dels seus fills. Actualment tenim 4 serveis: centre especial de treball (CET), centre ocupacional (CO), llars-residència i servei d’oci i club esportiu (El Punt de Trobada).

Urban Time
Urban Time
C/ Nàpols 35
08921 Santa Coloma de Gramenet
hola@urbantimeweb.com

Urban Time és una empresa social participada al 100% per la Fundació Germina, entitat sense ànim de lucre dedicada a oferir oportunitats per a la promoció formativa i personal a joves en situació de vulnerabilitat. Destina els seus beneficis a beques formatives (matrícules, transports, materials) per aquests joves.

Urban Time ofereix activitats de lleure basades en les últimes tendències de la cultura urbana, com pot ser l’skate, l'scooter, el parkour o el graffiti. Una opció de lleure que té entre els seus eixos vertebradors la defensa del civisme en totes les activitats que ofereix a famílies, escoles, empreses i AMPAS. Busca canviar la perspectiva que la societat té de la cultura urbana i demostrar les seves qualitats educatives.

Urban Time el forma un equip de monitors titulats i coneixedors de les últimes tendències en activitats urbanes. Són monitors amb experiència i formació en l’àmbit educatiu i es caracteritzen per la motivació i la il•lusió de fer i transmetre allò que els agrada.

Mansol Projectes
Mansol Projectes
C/ Muntaner, s/n
08917 Badalona
mansol@mansol.cat

La FUNDACIÓ ACOLLIDA I ESPERANÇA, mare de MANSOL PROJECTES, té com a missió, des de fa més de 20 anys, promoure espais d’acollida i atendre persones en situació d’exclusió social amb la finalitat d’acompanyar-les i possibilitar oportunitats de canvi, tant pel que fa a la millora de la seva qualitat de vida com a la seva promoció com a persones.

MANSOL PROJECTES neix a l´any 1999 amb l´objectiu de proporcionar llocs de treball a les persones que van assolint un grau d´autonomia suficient. Amb un lloc de treball estable, en molt dels casos, aquestes persones poden aconseguir viure de forma autònoma que és l´objectiu final del projecte social.

Horta de Santa Clara és la marca dels productes ecològics d’alimentació de Mansol.

Centre Assis
Centre Assis
C/ Isaac Albéniz, 14- 18
08017 Barcelona
assis@assis.cat

ASSÍS Centre d´Acollida és una organització sense ànim de lucre que treballa al districte de Sarrià -Sant Gervasi de Barcelona per millorar la qualitat de vida de les persones sense llar.

Assis és una associació de voluntariat que treballa amb l’objectiu de facilitar i motivar processos d’ inclusió social de persones sense llar fomentant la promoció de la persona, i la sensibiltizació ciudadana en relació a la situació que pateixen.

El Centre Assis ofereix un espai de relació positiva fent-los protagonistes dels seus processos de canvi , sensibilitzant i creant espais de participació ciutadana colaborant amb altres entitats del sector.

Mira, Pensa, Recorda
Associació Ajuda’m Predegent - Mira, Pensa, Recorda
Av. Generalitat, 99
08923 Santa Coloma de Gramenet
info@mirapensarecorda.com

Mira, Pensa Recorda (MPR) és una empresa social participada 100% per Associació Ajudam Predegent, entitat sense ànim de lucre, Declarada d'Utilitat Pública, que treballa des del 2007 per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen Deteriorament Cognitiu, la de les seves famílies i cuidadors.

Compromesos amb una estimulació cognitiva a l'abast de tothom, destinem els beneficis als programes solidaris desenvolupats per aquesta entitat amb la finalitat de acompanyar a les persones en l’evolució de la malaltia per alentir la seva progressió cap a situacions de major vulnerabilitat i dependència. Des de la nostra activitat empresarial, treballem per garantir l'accés de les persones amb Deteriorament Cognitiu a una estimulació Cognitiva d'excel.lència tant en les intervencions com en les eines a utilitzar; aportant innovació en els materials adreçats a Gent Gran. Materials moderns, dignes, no infantils i basats en la història natural de les persones.

Atap
ATAP (Associació de Treballs d’Atenció a les Persones)
Plaça Major, 6B
08275.-Calders
info@atap.cat

ATAP (Associació de Treballs d’Atenció a les Persones)L’ATAP ès una entitat sense ànim de lucre i d’iniciativa social que té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones amb risc d’exclusió social i/o laboral i de les seves famílies. Neix amb el desig d’ajudar a un col.lectiu amb necessitats reals. Elabora productes artesanals juntament amb el Centre Ocupacional Arc de sant Martí de la Comunitat dels Avets a la comarca del Moianès (Barcelona).

Avets
Comunitat ELS AVETS
C/ Calders, 2
08180.-Moià
sto@avets.cat

La Comunitat dels Avets de Moià pertany a la Federació internacional de les comunitats de l'Arca i DINCAT. Sóm una entitat sense afany de lucre dedicada a l'atenció integral de persones adultes amb discapacitat intel•lectual on els hi oferim un lloc de vida i de treball digne on puguin viure amb una bona qualitat de vida. Els productes que oferim están elaborats al Centre Ocupacional Arc de Sant Martí de FADEAM a la comarca del Moianès (Barcelona).

Ordi Natura
Ordi Natura
Passeig de Santa Coloma, 2 bxs
08030.- Barcelona
ordi@ordinatura.cat

ORDI Natura és una empresa social, fundada a Barcelona el Juny de 2015, dedicada a l’elaboració de sèsam caramel•litzat ecològic de diferents sabors. Caramel•litzem el sèsam amb panela ecològica, sucre de canya de la primera extracció sense refinar, la versió més saludable i natural del sucre.

Afegim diferents ingredients, tots ecològics, per obtenir 6 varietats diferents que són el complement ideal de qualsevol plat: gingebre , ceba cruixent , llimona , mix de cacau i coco o canyella.

ORDI Natura és molt més que tot això. El projecte ORDI Natura neix de la voluntat d’un grup de pares de nois i noies amb discapacitat intel•lectual de donar una vida inclusiva i de qualitat als seus fills. És per això que, al Juny del 2013, es va començar a gestar la idea que més endavant (Juny de 2015) seria una realitat: la creació d’una empresa on, començant pels fills i filles del grup de pares fundadors, les persones amb discapacitat intel•lectual poguéssin tenir una feina justa i de qualitat. Des de la fundació d’ORDI Natura al Juny del 2015 lluitem dia a dia perquè aquesta idea d’inclusió segueixi sent una realitat: oferir oportunitats de feina a les persones amb discapacitat intel•lectual de la societat i, un dia, no haver de parlar més d’inclusió.

Fundació Hospital de Nens de Barcelona
Fundació Hospital de Nens de Barcelona
C/ Consell de Cent, 437
08009.- Barcelona
msagarra@hospitaldenens.com

La Fundació Hospital de Nens de Barcelona som una entitat sense ànim de lucre. El nostre objectiu és assolir el benestar de tots els nens i nenes, sigui quina sigui la seva realitat social. A través de l’Obra Social de l’Hospital, treballem per poder oferir tractaments de salut que no estan inclosos en la sanitat pública o bé no s’hi poden accedir de la forma i intensitat requerida, com poden ser tractaments odontològics, psicoterapèutics, ulleres… a menors de famílies en situació de vulnerabilitat o risc social.

Back to Eco
Back to Eco
C/ Jonqueres 16, pis 16b.
08003.- Barcelona
nuria@backtoeco.com

BBack To Eco és una marca socialreciclada impulsada per l'Associació By My Eco, on es cusen nous productes a partir de texans post-consum a mà de persones en risc d'exclusió a Barcelona.

Els productes Back To Eco estan fets amb texans usats provinents de Roba Amiga. El 90% de la confecció es fa a un taller propi on s'han contractat persones en risc d'exclusió social, i el 10% restant al CET d'Estel Tàpia.