Mercat Social de Voluntaris.cat

Transport gratuït

a partir de 50€ per compra/entitat!

Menú

Qui Som

Què és
El Mercat Social?

El Mercat Social és una iniciativa nascuda el 2013 i posada en marxa per la Federació Catalana de Voluntariat Social.
El Mercat Social és un aparador en línia de difusió i compra de més de 500 productes i serveis oferts per prop de 41 entitats socials.

Principals objectius

Promoure iniciatives d’economia social i solidària per la inserció social i laboral dels col·lectius més vulnerables.

Desenvolupar projectes per millorar la qualitat de vida d'infants, joves, gent gran, persones amb malalties, etc.

Integrar persones voluntàries en el desplegament d’aquestes iniciatives I projectes com a agents de transformació social.

Des d’El Mercat Social:

  • Impulsem un consum sostenible, transformador i amb impacte social
  • Difonem el valor afegit i beneficis dels productes I serveis de les entitats socials
  • Som un espai de coneixement i promoció de la cultura de l’Economia Social i Solidària , el consum responsable, la solidaritat I l’acció voluntària en aquest àmbit.
  • Recolzem les iniciatives socials de les entitats sòcies per oferir noves oportunitats laborals  i millorar la qualitat de vida de més de 8.000 persones, en especial d’aquells col·lectius amb especials dificultats.
Si ets una entitat social i ofereixes productes i serveis d’economia social i/o amb valor social posa’t en contacte amb nosaltres i suma’t a la nostra xarxa. Contacta per mail a [email protected] I t’explicarem com fer-ho.

Entitats d'El Mercat Social
Fundació ARED
Fundació Ared
Zamora, 103 - 105
08018 BARCELONA
[email protected]

La Fundació Ared treballa per aconseguir l'accés a la plena ciutadania de persones en risc d'exclusió social fomentant la seva autonomia, mitjançant processos de formació i d'acompanyament integral.
Atenem majoritàriament dones procedents de centres penitenciaris i serveis socials.
Treballem en coordinació amb altres entitats a fi de sensibilitzar les institucions i el conjunt de la societat sobre la realitat de l'exclusió social.
Ared va néixer l'any 1994 al Centre Penitenciari de Wad Ras (Barcelona) gràcies a la tenacitat i il·lusió de cinc dones privades de llibertat, una voluntària i una monitora de confecció, avui presidenta d'Ared. Juntes van crear un taller de confecció per aconseguir una alternativa professional que els permetés una reinserció digna en la societat.

Fundació Yamuna
Fundació Yamuna
París, 97 local 2
08029 BARCELONA
[email protected]

YAMUNA és una ONGD -organització no governamental per al desenvolupament- fundada l’any 2000, que realitza projectes de cooperació per a poblacions en situació de marginalitat, sobretot nens i nenes, adolescents i dones.
A Catalunya es duen a terme accions de sensibilització i educació per al desenvolupament.
Hi ha projectes a Madagascar, al poble de Vontovorona: Centre d’acollida “Tsinjo” per a 145 nens i nenes del carrer, on se’ls proporciona habitatge, nutrició equilibrada, assistència sanitària i escolarització; Cooperativa de dones agrícoles i artesanes “Vehivavy Mihavotra”, amb 25 dones que produeixen els productes que s'ofereixen on line i a la seu de YAMUNA a Barcelona, que estan elaborats amb criteris de comerç just; Centre d’Activitats Educatives i Esportives, per a 450 nens i nenes del barri, que ofereix suport escolar i altres activitats que complementen la deficient formació de l’escola pública, on els alumnes assisteixen en torn de matí o tarda, per tal d’optimitzar l’espai. YAMUNA també té un projecte d’Escolarització de nenes a Calcuta (Índia), actualment 142. AJUDA’NS! Les teves donacions arriben als qui més ho necessiten!

Plataforma per la Llengua
Plataforma per la Llengua
C/ Sant Honorat, 7 pral 1
08002 BARCELONA
[email protected]

La Plataforma per la Llengua és l'ONG del català. Som una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social.
Treballem als diferents territoris de parla catalana i des d'una perspectiva transversal en l'àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l'acollida lingüística als nouvinguts, en les universitats i en l'educació i a les administracions, entre d'altres àmbits d'actuació.
Els èxits aconseguits ens han portat reconeixements com el Premi Nacional de Cultura 2008 a la Projecció Social de la Llengua Catalana, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Amics de la Gent Gran, Fundació
Fundació Amics de La Gent Gran
Grassot, 3 - 1er
08025 BARCELONA
[email protected]

Amics de la Gent Gran som una organització de voluntariat que treballem per millorar la qualitat de vida de la gent gran. La nostra missió és lluitar contra la soledat i la marginació social de les persones grans, mitjançant l'acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen i la sensibilització de la societat.

Sabem que la soledat i l’abandonament són factors descoratjadors que intensifiquen altres mals que pateixen els nostres ancians: problemes de salut, disminució de l’autonomia, dificultats econòmiques, etc. Creiem que el millor remei per lluitar contra aquests problemes és l’amistat, entesa com un lligam nascut d’una estimació que creix entre dues persones. L’amistat és lliure i lliure és el vincle que comparteixen els voluntaris i les persones grans.

La missió d’Amics de la gent gran es concreta en tres accions:

  • L’acompanyament emocional de persones grans.
  • La seva dinamització social.
  • La sensibilització de la societat sobre la realitat en què viuen els ancians.
Empresa Inserció Sociolaboral ArtIntegrat S.L.

ArtIntegrat ofereix als clients participar en un programa integral per la inserció laboral que té com a objectius: l’excel· lència en la feina, la formació professional qualificada i la millora de l’ocupació de col· lectius en risc d’exclusió social.

Tallers ArtIntegrat és un projecte d’ocupació que treballa des de l’artesania la incorporació de joves tutelats i extutelats al món laboral. Considerem que el treball artesà aporta una sèrie de valors i aptituds beneficiosos en el seu procés.

El mestre artesà Lau Feliu guia als joves per crear un producte únic i qualitat, treballant de forma acurada cada article produït al nostre taller

Comissió Catalana d'Ajuda Al Refugiat

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants, alhora que treballem per afavorir els processos d’integració social de les persones refugiades i immigrants a Catalunya.
La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat està inspirada per un profund sentit ètic i per valors com la justícia, la solidaritat, la llibertat i la igualtat. La defensa d’aquests principis constitueix el nostre principal patrimoni, enforteix i impregna totes les nostres actuacions i és la motivació essencial del nostre treball i existència.

Femarec
Femarec SCCL
Tres Senyores 1-5
08024 BARCELONA
[email protected]

Femarec SCCL és una entitat d’acció social que treballa, des de fa més de 20 anys, per la inserció social, laboral i cultural de col•lectius en risc d’exclusió, atenent a més de 9.000 persones anualment.
Treballem els àmbits d’orientació laboral, millora de l’ocupabilitat, atenció psicològica i assistencial, formació ocupacional, formació continuada a professionals, Centre de Dia de Salut Mental, Centre Especial de Treball (CET), serveis a les empreses, activitats culturals i d’oci, prelaboral i projectes socials i d’intercanvi d’experiències.
A més, el CET de Femarec dóna una feina digne i estable a més de 140 persones amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental com a tècnics i tècniques en gestió integral de residus.

Dona Kolors

Dona Kolors és una marca social de complements de moda i de la llar, artesanals i únics, fets a mà per dones en situació d’exclusió social. Els nostres productes donen color a la llar, a la moda i a la vida en general.

Cada producte és únic gràcies als estampats que utilitzem, són teles amb colors vius i cada línia és una producció limitada que no es repeteix. Les dones cusen cada producte a mà amb la major atenció als detalls, perquè cada producte surti amb la millor qualitat. Tots els productes són dissenyats i produïts a Barcelona.

Aquests productes no només donen color a la vida del consumidor, sinó que també en donen a les vides de les cosidores, que són dones en situació de exclusió social. Les cosidores han estat educades pel nostre programa de formació en costura, que portem com associació Enfilant l’Agulla en col·laboració amb el centre el ‘Lloc de la Dona’ de les Germanes Oblates.

APRODISCA - Associació Pro Persones amb Discapacitat Psiquica de la Conca de Barberà
Aprodisca
C/Josep M. Poblet, 1
43400 Montblanc
[email protected]

APRODISCA (Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà) és una entitat social, sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública especialitzada en la prestació de serveis per a persones amb discapacitat. APRODISCA va ser creada l’any 1983 i compta amb una llarga trajectòria en la gestió i promoció de recursos i programes en l’àmbit de la integració social i laboral.
Des de llavors, l’entitat ha desenvolupat una llarga i experimentada trajectòria en la generació, gestió i manteniment de serveis i dispositius per a persones que es troben en situacions amb necessitat d’atenció especial. L’objectiu és promoure la seva qualitat de vida i la integració social i laboral mitjançant el disseny, l’execució i el manteniment de serveis terapèutics, rehabilitadors, laborals, formatius, residencials i d’oci. Aquests col·lectius són, entre d’altres, les persones amb dependència o discapacitat, les persones amb malaltia mental i/o amb risc d’exclusió social.

Fundació Aspros
Fundació Aspros
Ctra. Torres de Segre s/n
25173 Sudanell - LLEIDA
[email protected]

ASPROS presenta el projecte laboral més recent:
Aspros Art. Taller artesanal que té com a objectiu treballar i potenciar la creativitat de les persones amb discapacitat, a partir de materials reutilitzats.
Aconseguint diversos propòsits i objectius: estimular l’esperit creatiu dels nois i noies d’ASPROS,
aportar una extensa varietat de productes artesanals exquisits i exclusius al mercat i recolzar la
sostenibilitat mitjançant l’elaboració dels regals amb materials reciclats.
Una particularitat important dels treballs d’Aspros Art és que el regal es pot personalitzar, adaptar
i diferencialitzar segons les necessitats, preferències i gustos de cada client. Es treballa
perquè el resultat final tingui originalitat i alhora sigui el reclam que cadascú cerca.

Amics d’Ak Benn
Amics d’Ak Benn
C/Enric Borràs, 15 bxs. 2
08329 Teià (BARCELONA)
[email protected]

Amics d’Ak Benn és una entitat sense ànim de lucre basada en el voluntariat que des del 2005 es dedica a donar suport a Ak Benn de Dakar. Ak Benn és una associació animada pels germans de Taizé a Dakar des del 1995.
Amics d’Ak Benn fa la venda a Europa dels productes d’economia solidària, fets artesanalment pels joves i dones d'Ak benn de Dakar, al Senegal. En els mercats, botigues, de tu a tu venen l’artesania , aixi com també organitzen trobades, xerrades i exposicions arreu per donar a conèixer el seu projecte.

Càtering ÉsBo- La Fundació Rubricatus
Càtering ÉsBo- La Fundació Rubricatus
C/ Girona, 10-12
08820 El Prat de Llobregat
[email protected]

La Fundació és una organització sense ànim de lucre constituïda l’any 1997 i ubicada a El Prat de Llobregat.
Es dedica a promoure i fomentar la integració social efectiva de les persones amb discapacitat mitjançant la creació de llocs de treball, la inserció laboral i la prestació de serveis de teràpia ocupacional; així com també mitjançant la creació i la promoció d'activitats que afavoreixin l'autodeterminació, l'autonomia personal, la competència social, la plena capacitat d'obrar i la felicitat objectiva de les persones amb discapacitat que, com a treballadores o usuàries, formen part del projecte.

AIS, Ayuda a la infancia sin recursos
AIS, Ayuda a la infancia sin recursos
C/ Craywinckel 27, Entlo 4ª
08022 Barcelona
[email protected]

L’associació AIS neix a Barcelona l’any 2001 com una iniciativa social amb el propòsit d’oferir a la societat una via de participació en la solució dels problemes i dificultats que afecten al col•lectiu de persones amb discapacitat i les seves famílies.
L’entitat AIS ofereix atenció, recolzament, respir i oci al col•lectiu de persones amb discapacitat i les seves famílies, promovent la seva inclusió social, millorant així la seva qualitat de vida. Tot això és possible amb la col•laboració de persones voluntàries de totes les edats que fomenten la sensibilització a la nostra societat.

ECOSOL- Economia Solidària-Empresa d’inserció SLU de Càritas diocesana de Girona

Les bosses Alma són produïdes per les persones treballadores del Grup Èxit, aliança empresarial en l'àmbit de l'economia social que neix en 2008. Està formada per la unió de tres entitats sense ànim de lucre: la Fundació Ramón Noguera, la Fundació Privada Drissa i Economia Solidària d'empresa i Inserció (Ecosol), la qual està vinculada a Càritas Diocesana de Girona.
Totes les bosses són diferents, fetes a mà i confeccionades pel Grup Èxit. La venda d'aquestes bosses farà possible donar feina a persones amb discapacitat i/o enfermetat mental i en risc d’exclusió. A la vegada, el benefici es destinarà a Càritas pels seus projectes socials.

Fundació Privada Ilersis
Fundació Privada Ilersis
C/Ramon Argilés, nº 27
25005.- Lleida
[email protected]

La Fundació Privada Ilersis (Shalom Taller) va ser fundada el 1975 per 14 famílies lleidatanes amb la finalitat de donar suport a l'Escola d’educació especial l’Esperança de Lleida. És una entitat de caràcter social sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública. El seu principal objectiu és la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel•lectual, amb malaltia mental o amb risc d'exclusió social.
L'activitat de Ilersis es divideix en dos unitats diferenciades que tenen un alt grau de complementarietat. El Centre Especial de Treball: serveis de manteniment integral, disseny i fabricació de caixes de fusta, cafeteria / botiga de productes de proximitat i celler. El Centre d'Atenció a la Discapacitat: Centre ocupacional, serveis d'habitatge. serveis de menjador, lleure i transport i serveis de suport a l'activitat professional.

Obra Social Sant Joan de Déu

A Sant Joan de Déu treballem per millorar la qualitat de vida de les persones, que per diversos motius, es troben en una situació desfavorable: perquè no tenen una llar, perquè pateixen algun trastorn mental o discapacitat intel.lectual, perquè passen part de la seva infància hospitalitzades, perquè es troben en una situació de dependència o perquè els seus recursos són insuficients.

Fundació Esclerosi Múltiple
Fundació Esclerosi Múltiple
Tamarit, 104 bxs.
08015 Barcelona
[email protected]

La Fundació Esclerosi Múltiple és una entitat privada sense afany de lucre nascuda a Barcelona fa més de 25 anys. La nostra missió és millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia i destinar recursos a la recerca. La Fundació compleix la seva missió des de diversos àmbits: informació, atenció al pacient, serveis de neurorehabilitació i formació i inserció laboral. En l'àmbit laboral, la Fundació ha impulsat un Centre Especial de Treball (FEM-CET), que dóna feina a 80 persones amb discapacitat física i/o sensorial. Per donar a conèixer la malaltia, per captar fons i per sensibilitzar la societat, la Fundació du a terme campanyes al llarg de l'any, com el Mulla't.

Associació Alba
Associació Alba - El Rosal
Avinguda Onze de Setembre s/n
25300 Tàrrega
[email protected]

L’Associació Alba és una entitat sense afany de lucre que té com a missió acompanyar a les persones amb especials dificultats en la realització dels seus desitjos i il•lusions, oferint recursos i serveis de qualitat i promovent un territori inclusiu i compromès. Oferim una atenció integral a la persona des de diferents àmbits: educació i lleure, habitatge, formació i treball, etc. Comptem amb diferents activitats empresarials que dónen ocupació i els beneficis es reinverteixen en projectes pròpis per les persones. Som una organització que creu en la transformació social i en la possibilitat de construir un món millor.

El Rosal és un dels projectes d’economia social de l’Associació Alba. Un petit obrador de galetes artesanes elaborades, una a una, amb ingredients de qualitat i proximitat. El Rosal és un espai de treball inclusiu on hi treballen persones amb especials dificultats.

A més l’Associació Alba elabora lots gastronòmics amb productes de proximitat i amb valor social. Aquests lots s’elaboren especialment per Nadal o com a regals d’empresa per a esdeveniments, i la seva manipulació es realitza per les persones del Centre Ocupacional de l’entitat.

Taller Baix Camp
Taller Baix Camp
Joan Oliver, 28-30, Polígon Mas Batlle
43206 Reus
[email protected]

El Taller Baix Camp és una entitat sense ànim de lucre que des de fa gairebé 40 anys treballem per oferir els suports necessaris a les persones amb discapacitat intel•lectual i aconseguir la màxima integració social, personal i laboral, i així millorar la seva qualitat de vida. Vam néixer l’any 1979 de la mà d’unes 10 famílies que van unir-se per millorar la vida dels seus fills. Actualment tenim 4 serveis: centre especial de treball (CET), centre ocupacional (CO), llars-residència i servei d’oci i club esportiu (El Punt de Trobada).

Mansol Projectes
Mansol Projectes
C/ Muntaner, s/n
08917 Badalona
[email protected]

La FUNDACIÓ ACOLLIDA I ESPERANÇA, mare de MANSOL PROJECTES, té com a missió, des de fa més de 20 anys, promoure espais d’acollida i atendre persones en situació d’exclusió social amb la finalitat d’acompanyar-les i possibilitar oportunitats de canvi, tant pel que fa a la millora de la seva qualitat de vida com a la seva promoció com a persones.

MANSOL PROJECTES neix a l´any 1999 amb l´objectiu de proporcionar llocs de treball a les persones que van assolint un grau d´autonomia suficient. Amb un lloc de treball estable, en molt dels casos, aquestes persones poden aconseguir viure de forma autònoma que és l´objectiu final del projecte social.

Horta de Santa Clara és la marca dels productes ecològics d’alimentació de Mansol.

Centre Assis
Centre Assis
C/ Isaac Albéniz, 14- 18
08017 Barcelona
[email protected]

ASSÍS Centre d´Acollida és una organització sense ànim de lucre que treballa al districte de Sarrià -Sant Gervasi de Barcelona per millorar la qualitat de vida de les persones sense llar.

Assis és una associació de voluntariat que treballa amb l’objectiu de facilitar i motivar processos d’ inclusió social de persones sense llar fomentant la promoció de la persona, i la sensibiltizació ciudadana en relació a la situació que pateixen.

El Centre Assis ofereix un espai de relació positiva fent-los protagonistes dels seus processos de canvi , sensibilitzant i creant espais de participació ciutadana colaborant amb altres entitats del sector.

Atap

ATAP (Associació de Treballs d’Atenció a les Persones)L’ATAP ès una entitat sense ànim de lucre i d’iniciativa social que té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones amb risc d’exclusió social i/o laboral i de les seves famílies. Neix amb el desig d’ajudar a un col.lectiu amb necessitats reals. Elabora productes artesanals juntament amb el Centre Ocupacional Arc de sant Martí de la Comunitat dels Avets a la comarca del Moianès (Barcelona).

Avets
Comunitat ELS AVETS
C/ Calders, 2
08180.-Moià
[email protected]

La Comunitat dels Avets de Moià pertany a la Federació internacional de les comunitats de l'Arca i DINCAT. Sóm una entitat sense afany de lucre dedicada a l'atenció integral de persones adultes amb discapacitat intel•lectual on els hi oferim un lloc de vida i de treball digne on puguin viure amb una bona qualitat de vida. Els productes que oferim están elaborats al Centre Ocupacional Arc de Sant Martí de FADEAM a la comarca del Moianès (Barcelona).

Ordi Natura
Ordi Natura
Passeig de Santa Coloma, 2 bxs
08030.- Barcelona
[email protected]

ORDI Natura és una empresa social, fundada a Barcelona el Juny de 2015, dedicada a l’elaboració de sèsam caramel•litzat ecològic de diferents sabors. Caramel•litzem el sèsam amb panela ecològica, sucre de canya de la primera extracció sense refinar, la versió més saludable i natural del sucre.

Afegim diferents ingredients, tots ecològics, per obtenir 6 varietats diferents que són el complement ideal de qualsevol plat: gingebre , ceba cruixent , llimona , mix de cacau i coco o canyella.

ORDI Natura és molt més que tot això. El projecte ORDI Natura neix de la voluntat d’un grup de pares de nois i noies amb discapacitat intel•lectual de donar una vida inclusiva i de qualitat als seus fills. És per això que, al Juny del 2013, es va començar a gestar la idea que més endavant (Juny de 2015) seria una realitat: la creació d’una empresa on, començant pels fills i filles del grup de pares fundadors, les persones amb discapacitat intel•lectual poguéssin tenir una feina justa i de qualitat. Des de la fundació d’ORDI Natura al Juny del 2015 lluitem dia a dia perquè aquesta idea d’inclusió segueixi sent una realitat: oferir oportunitats de feina a les persones amb discapacitat intel•lectual de la societat i, un dia, no haver de parlar més d’inclusió.

Back to Eco
Back to Eco
C/ Jonqueres 16, pis 16b.
08003.- Barcelona
[email protected]

BBack To Eco és una marca socialreciclada impulsada per l'Associació By My Eco, on es cusen nous productes a partir de texans post-consum a mà de persones en risc d'exclusió a Barcelona.

Els productes Back To Eco estan fets amb texans usats provinents de Roba Amiga. El 90% de la confecció es fa a un taller propi on s'han contractat persones en risc d'exclusió social, i el 10% restant al CET d'Estel Tàpia.

La Roda
Fundació La Roda
C/ Sèquia, 9-11 local baixos.
08003 Barcelona
[email protected]

La Fundació La Roda d'Accions Culturals i del Lleure és una entitat sense afany de lucre que té per missió afavorir, a través de la cultura, la transformació social en els territoris amb més necessitats socials. Estem compromesos amb l'educació i els valors que aporten la música i les festes populars en el lleure: el joc, l'esforç i el treball en equip. Som especialistes a organitzar espectacles familiars, gestionar activitats culturals, socials, educatives i de lleure amb valors com la solidaritat, la participació o el medi natural.

Treballem en coordinació amb altres entitats a fi de sensibilitzar les institucions i el conjunt de la societat sobre la realitat de l’exclusió social dels infants i els joves. Els anys de feina als barris i els seus resultats ens han portat reconeixements com la Declaració d’Entitat amb Interès Cultural, la Creu Sant Jordi, el Premi de Pedagogia, el Premi Catalunya de Comunicació o el premi de la Federació d’Ateneus entre d’altres. Tots els beneficis obtinguts de les programacions contractades amb la Fundació La Roda estan destinats a projectes socials i culturals que l'entitat promou a Catalunya.

Fundació Cassià Just- Cuina Justa
Fundació Cassià Just- Cuina Justa
Carretera Santa Creu de Calafell, 106
08830-Sant Boi de Llobregat
[email protected]

La Fundació Cassià Just neix el 1994 com a iniciativa d’un grup de professionals de la salut mental, l’acció social i l’educació amb la missió de generar riquesa humana i material. Aquesta tasca és possible mitjançant la creació d’oportunitats socials i laborals, per a les persones amb fragilitat (malaltia mental i/o exclusió social), que volen gaudir d’una vida normalitzada

Creiem que la millor manera d’integrar les persones amb dificultats és la via del treball. Per això som un centre especial de treball i empresa d’inserció i vam crear el nostre principal instrument, Cuina Justa, la nostra empresa d’economia social sostenible que mitjançant la gastronomia ofereix llocs dignes de feina i impulsa la generació del canvi social.

Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà-ACIDH

Som una entitat declarada d’Utilitat Pública que des de 1994 treballa per l’atenció de les persones amb Intel•ligència Límit (IL) i discapacitat intel•lectual lleugera, la principal funció de la qual és la prestació de serveis per cobrir les seves necessitats a nivell social, laboral i formatiu i dedicada a millorar la seva qualitat de vida.

Millorar la qualitat de vida de les persones amb IL oferint una atenció integral personalitzada i aconseguir la seva plena integració, potenciant capacitats, drets, igualtat d’oportunitats i lluitant contra la seva exclusió social són els principals objectius de l’entitat. Són persones que passen desapercebudes donat que no presenten trets físics evidents, i els situa en situació d’alta vulnerabilitat i risc d’exclusió social. Som la única ONG de Catalunya que ofereix serveis específics i integrals a les persones amb IL.

Fundacio Aspasim
Fundació Aspasim
C/ Mont d’Orsà, 22-24
08017 Barcelona
[email protected]

La Fundació Aspasim és una entitat sense ànim de lucre que fa 80 anys que vetlla per a les persones amb discapacitat intel•lectual greu.

Fundació Portolà
Fundació Portolà
C/ Telers de Roda s/n
08690 Santa Coloma de Cervelló
[email protected]

La Fundació Portolà té com a objectiu atendre les necessitats d'integració social i laboral de persones amb discapacitat intel•lectual, mitjançant la creació de llocs de treball dignes i remunerats, millorar la formació laboral i donar suport social a les persones amb discapacitat i a les seves famílies.

Amb més de 30 anys d’experiència, la Fundació Portolà ha aconseguit la inserció laboral de més de 170 persones discapacitades intel•lectuals i s'ha donat formació ocupacional a més de 240 persones discapacitades intel•lectuals, oferint serveis de confecció, jardineria, manipulats industrials i promocionals, neteja i manteniment.

Fundacio Canpedró
Fundació Canpedró
C/ Sant Crist, 13
08014 Barcelona
[email protected]

La Fundació Canpedró neix amb la voluntat d’atendre les persones, fonamentalment gent gran, famílies i infants, que es troben en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social, donant resposta a les noves dimensions de la pobresa. Això ho fem a través de l’oferta d’un seguit de serveis que inclouen: àpats –menjador social–, bugaderia, higiene personal, suport d’infermeria i cures, dinamització sociocultural, acompanyament per a la reinserció laboral, suport escolar infantil i juvenil i activitats de lleure.

En definitiva, oferim una atenció individualitzada per tal d’ajudar les persones a superar situacions crítiques sovint vinculades a la pobresa, la marginació o a l’aïllament social. Gastronomia Solidària és molt més que gastronomia! Aquesta és una oferta des d’un menjador social que treballa per a la integració sòcio-laboral dels usuaris desfavorits oferint-los un contracte laboral.

Pallapupas
Pallapupas
C/ Bisbe Laguarda 4, local 1
08001 Barcelona
[email protected]

Pallapupas és una organització sense ànim de lucre fundada l’any 2000, que ajuda als pacients i als seus familiars a fer un canvi positiu gràcies a l’humor i el teatre per tal de millorar el seu estat d'ànim i créixer com a persona en el procés de la malaltia.

Amb la seva tasca es vol contribuir a la humanització dels processos hospitalaris i a la prevalença del subjecte per sobre de la malaltia mentre duri aquest procés. Avui en dia moltes persones viuen la seva malaltia amb molta solitud, i és per aquest motiu que l’entitat posa el teatre al servei de la sanitat, contribuint a la seva humanització, omplint els espais de vida a través del riure. Proposen l’humor com a eina fonamental per poder fer front a les situacions adverses que es viuen al voltant de la malaltia. El riure ajuda a canalitzar la tensió, la por i l’ansietat que moltes persones pateixen davant d’aquesta situació i, per aquest motiu, volen acompanyar-les amb el que millor saben fer: teatre. Sens dubte una eina que pot ajudar a fer front a aquest moment vital amb més optimisme.

Ampans
Ampans
C/ Sant Rafael 4
08243 Barcelona
[email protected]

La Fundació Ampans acompanya i dona suport a les persones amb discapacitat intel•lectual o en situació de vulnerabilitat perquè puguin desenvolupar els seus projectes de vida, vetllant pels drets i generant suports i oportunitats que ho facin possible. Des de la seva fundació l'any 1965, treballa per una societat més amable amb les persones, amb el compromís de fer d'AMPANS una entitat sostenible i que aporti valor a la societat. FORMATGES MUNTANYOLA és la formatgeria impulsada per AMPANS que dona feina a persones amb discapacitat intel•lectual que gràcies a una ocupació digna i de qualitat poden fer realitat el seu projecte de vida.

cpsfrancescpalau
CPSFrancescPalau
C/ Cadaqués, 2-16, 2ªplanta
08820 El Prat de Llobregat
[email protected]

El Centre de Promoció Social Francesc Palau és una entitat social sense ànim de lucre referent al Prat de Llobregat. Està formada per un equip de professionals i voluntaris amb vocació de servei. La seva finalitat està centrada en afavorir la inclusió de les persones més desfavorides del nostre entorn vetllant per una atenció personalitzada, holística i propera. Ofereix un conjunt de serveis d'acollida, orientació, formació, inserció laboral i acció comunitària. Acompanya i fomenta projectes d’economia social i solidària com El Didal del Prat, El Racó Solidari i d-Fènix.

aecc
AECC Catalunya Contra el Càncer
Travessera de les Corts, 268
08014 Barcelona
[email protected]

L’AECC és una entitat social d’àmbit nacional i privada, sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública. Una associació que treballa per donar la cara contra el càncer, acompanyar i donar suport a qui ho pateix, estar al costat dels familiars durant tot el procés de la malaltia, educar en salut a la societat amb campanyes de prevenció i promoció d’hàbits saludables, i millorar el futur de tots nosaltres a través de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient.  Tres punts claus:  Donar suport i acompanyar al malalt i la família de forma gratuïta  Informar i conscienciar sobre el càncer i els seus factors de risc  Fomentar la recerca mitjançant el finançament de projectes de qualitat  El treball de l’AECC es desenvolupa sota una filosofia de col·laboració i suport mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i altres entitats.

Associació (des)vestint aliments
Associació (des)vestint aliments
C/Mateu Ferran, 7, 3r, 2a
080320 Barcelona
[email protected]

(des)vestint aliments és una associació sense ànim de lucre que cerca contribuir a la consolidació d'un model de consum més conscient basat en principis de sostenibilitat ecològica, econòmica i de justícia social. D'aquesta manera, vol fomentar el desenvolupament d'un pensament crític, assumint una visió holística que fusiona disciplines com l'art i la pedagogia amb l'objectiu de visibilitzar les connexions ambientals, socials i polítiques que s'amagen darrera del nostre consum. Des del seu naixament, l'any 2017, (des)vestint aliments ha desenvolupat recursos i eines, amb llicències lliures, per assolir aquest objectiu.

Associació Catalana per la Pau
Associació Catalana per la Pau
Via Laietana 16, 1r pis
08003 Barcelona
[email protected]

L’Associació Catalana per la Pau és una organització compromesa en la transformació de les condicions de vida de les poblacions més desafavorides i en l’assoliment d’estructures socials més justes. Contribuïm al compromís i l’acció de la ciutadania vers la creació de condicions, a escala universal, que possibilitin a tothom l’exercici de tots els drets que garanteixen la dignitat de les persones, a partir de la cooperació al desenvolupament, l’acció humanitària, l’educació i la mobilització social. Des de 1990 treballant en la justícia global. A tot el món. Tots els drets. Totes les persones.

Diomcoop
Diomcoop
Carrer Independència 315, entresol 3
08025 Barcelona
[email protected]

Som una cooperativa d'iniciativa social formada per persones que anteriorment es dedicaven a la venda ambulant no autoritzada. L'objectiu és donar resposta de forma sostenible i duradora a les necessitats d'inclusió social i laboral de persones migrades en situació de vulnerabilitat. Treballem per la intermediació laboral fent de pont entre les persones que formem i acompanyem amb les empreses i entitats que busquin personal. Oferim serveis de logística: Mudances, muntatge i desmuntatge d'esdeveniments, fires i concerts i auxiliar de control d'accessos per a actes públics i privats.Servei de neteja i desinfecció: Neteja d'oficines, espais a l'aire lliure, centres públics i privats. I també servei tèxtil i de confecció amb arranjaments, dissenys de roba a mida, patronatge i confecció d'encàrrecs per a privats i marca pròpia Diambaar elaborada amb tela wax i produïda per costurers i costureres senegaleses a Barcelona.

lacalaixera
La Calaixera
Passeig Maragall 124
08027 Barcelona
[email protected]

La Calaixera som el centre especial de treball de l’Associació Arep per la Salut Mental. Des del 1999 generem oportunitats laborals per a persones en risc d'exclusió per la seva discapacitat per problemes de salut mental. Treballem en diferents àrees de negoci que busquen la interacció de les persones treballadores amb la comunitat, per tal de contribuir en la seva plena integració: missatgeria i logística, botiga d'alimentació, servei de pintura, i distribució de material d'oficina. Volem ser un trampolí laboral per la inserció en el mercat de treball ordinari, per això som professionals i ens enfoquem a donar un servei de qualitat i competitiu als nostres clients.

el mercat de treball ordinari, per això som professionals i ens enfoquem a donar un servei de qualitat i competitiu als nostres clients.
creadoness
Creadoness
C/Nou de Sant Francesc,15
08002 Barcelona
[email protected]

Som una entitat que fomentem la integració social, l'esperit emprenedor dels col•lectius en risc d'exclusió social com a camí cap a la autoocupació i el desenvolupament comunitari. Treballem amb la creativitat com a motor que permet emergir el potencial resilientde les persones.

Cooperativa Popular de Venedors Ambulants
Cooperativa Popular de Venedors Ambulants
Carrerd'En Roig 13, baixos
08001 Barcelona
[email protected]

Top Manta és la marca de roba de la Coop. Popular de Venedors Ambulants de Barcelona, SCCL; projecte comercial de l'Associació Popular de Venedors Ambulants de Barcelona o Sindicat Manters com ens agrada ser coneguts. Top Manta és un projecte social i solidari, neix com a resposta a la criminalització de la feina de venda d'articles de roba als carrers de Barcelona, contra la llei d'estrangeria i en la necessitat de llocs de treball dignes per a les persones migrades. Top Manta vol dir reivindicació, és, juntament amb totes les persones que en formen part, la representació d'un col•lectiu que fa enfront d'un sistema global que impedeix la seva pròpia llibertat, la dels immigrants, i que, en molts casos, nega el dret més innat que pot tenir una persona: la vida.

trueta
Fundació Trueta
C/Narcís Monturiol,31
08503 Barcelona
[email protected]

A la Fundació Trueta afavorim que les persones amb problemes de salut mental (+65% de discapacitat) trobin sentit a la vida mitjançant la inserció sòcio-laboral amb activitats de gestió de residus i projectes de cooperació al desenvolupament. Creiem en les capacitats de les persones amb problemes de salut mental i les empoderem en un entorn laboral que no prima la productivitat sinó les persones i les seves necessitats. A través de l’activitat de gestió de residus, principalment el reciclatge de medicaments, l’aprofitament de material sanitari, la destrucció de documentació confidencial i el reciclatge tèxtil, potenciem les seves capacitats.

alpi

L’Associació Alpi va ser fundada al 1968, per unes famílies de l’Hospitalet del Llobregat per tal d’oferir una escola pels seus fills i filles amb discapacitat intel•lectual. Des de llavors, l’entitat ha desenvolupat una llarga trajectòria i actualment gestiona un Centre Ocupacional, un Centre Especial de Treball i 2 Llars-residències, i actualment atén a 124 persones i les seves famílies . La nostra missió principal es treballar per a la promoció personal ,social i laboral de les persones amb discapacitat intel•lectual. En el CET- CO elaborem productes d’artesania fets a mà , amb diverses tècniques i materials.

donescosidores

Som 10 grups de costura de Barcelona i arreu que ens hem unit per fer-nos més fortes, més visibles, per vendre més dels nostres productes i atendre encàrrecs grans. Comptem amb el suport de la Cooperativa Etcèteres, la Fundació Pare Manel i de Barcelona Activa i Ajuntament Barcelona, que han confiat en la nostra feina i que cal que continuï sent així per fer un camí on la Xarxa pugui créixer de manera sostenible, reivindicant la lluita contra la precarietat que patim les dones. Rebem encàrrecs de tota mena de producte tèxtil. Ens podeu trobar al nostre taller del barri d'Horta.

fundacioformacioitreball
Fundació Formació i Treball
Ramon Llull,430-438
08930 Sant Adrià del Besòs.
[email protected]

La Fundació Formació i Treball, promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona el 1992, és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la formació i la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social. L’entitat treballa des d’el compromís amb la justícia social, posant les persones i les seves necessitats en el centre amb l’objectiu d’empoder-les per incorporar-se al mercat laboral. Des de la seva creació ha atès més de 42.000 persones amb un model d’economia circular que impulsa l’ocupació, la sostenibilitat econòmica i el respecte pel medi ambient a través del seu grup d’empreses d’inserció. És referent europeu en la creació de llocs de feina adreçats a persones en risc d’exclusió.

[profiler]
Memory usage: real: 14155776, emalloc: 12735320
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem