Mercat Social de Voluntaris.cat

Transport gratuït

a partir de 50€ per compra/entitat!

Menú

Joc de l'Aualé

Descripció ràpida

L’aualé està catalogat com un dels millors jocs d’estratègia, tan sols superat per alguns jocs com els escacs i el go. Malgrat això, fins ben recentment l’aualé no es coneixia a Europa.
A Catalunya, al Senegal, i a Guinea Equatorial l’hem vist jugar i al voltant dels 2 jugadors els observadors s’apassionen...Se’n fan campionats!

EDAT RECOMANADA: A partir de 8 anys
MATERIAL: Taulell. 48 boles
Inclou el joc, la bossa amb fitxes i les instruccions del joc.

A l’inici del joc es col·loquen 4 llavors a cada forat.
• El primer jugador agafa totes les llavors d’un dels sis forats del seu camp, i les va col·locant una per una en el forats consecutius, i en sentit contrari a les agulles del rellotge.
• L’objectiu de cada jugador és capturar les llavors dels forats del seu contrincant, això s’aconsegueix quan la última llavor distribuïda cau a un forat del contrincant que només tingui 1 o 2 llavors. Amb la llavor dipositada, el total és de 2 o 3 llavors, que són així capturades.
• Si es té la possibilitat de posar llavors al camp del contrari quan aquest s’ha quedat buit,és obligat de fer. No podem fer mai una tirada que deixi a l’altre jugador sense cap llavorper continuar jugant. Si ho féssim per error, seriem nosaltres qui perdríem la partida. En aquest cas s’aplica la següent dita: “Qui destrueix la terra on cull, no podrà collir mai més”.
• El joc acaba quan tots els forats d’un jugador estan buits i no pot tirar; o quan el joc es converteix en una persecució interminable de les llavors. Per mutu acord poden pactar la fi de la partida. En aquest cas, cadascú es queda les llavors del seu terreny. Com sempre,guanyarà qui n’hagi collit més llavors en total.

Disponibilitat: En existència

24,00 €
Veure la cistella
O
Joc de l'Aualé

La teva aportació social

Amb la venda dels productes artesanals fets per joves i dones d'Ak Benn al Senegal contribueixes al seu aprenentatge i formació i facilites eines per construir i millorar el seu propi futur.